divendres, 11 de novembre de 2016

INAUGURACIÓ aiguafots,pintura i collage de E.Perevalsky

Us emplacem per el proper dimarts 15 de novembre, a 2/4 de 8 del vespre,  a la inauguració d'una nova exposició del cicle MEMÒRIA PERSONAL que segueix les subtils connexions entre les diferents obres d'un artista.
En aquesta ocasió el pintor convidat és Evdokim Perevalsky (Kiev,Ucraïna, 1970)
aiguafort, pintura i collage
titulada: Cementiri marí

El “sentit veritable” d’una obra és la suma de totes les lectures que se n’han fet.
Agafo aquesta premissa –del crític d’art Eudald Camps–, com a pretext per al cicle exposicions que presenta la Fundació Valvi sota el títol genèric de «Memòria personal».
L’objectiu clar d’aquestes mostres extenses d’un sol artista, que omplen els dos espais d’art de la Fundació, és treure l’entrellat del “seu sentit veritable”. En el cas de Evdokym Perevalsky és més difícil, perquè la seva àmplia obra va des del gravat a la pintura, passant per l’aquarel·la, el guaix i, recentment, el collage. Tres facetes enllaçades entre si, que haurem de discernir.
El terrible pas del temps és el veritable lligam entre l’obra sobre paper (gravats, guaixos i collages) i la pintura amb majúscules... Els colors són dipositats sobre la tela de tal forma que les veladures resulten infinites i ens fan oblidar el paisatge real per capbussar-nos en una falsa abstracció (fragment de la presentació del catàleg)