dijous, 14 de març de 2013

exposició Miquel Ruíz/ Ictustransformació

inauguració dijous 14 de març a les 8 del vespre
ICTUSTRANSFORMACIÓ, fotografia de MIQUEL RUIZ AVILÉS


Miquel Ruíz Avilés ( Purullena,Granada 1954). Des del 1958 viu a Fortià i a partir del 2002 a Girona.
Fundador de fotògrafs per la Pau , va rebre el premi Liberpres a Girona i París el 2007. La primavera passada, la Fundació Valvi li atorgà el Premi a la Solidaritat, Premi  Salvador Sunyer i Aimerich.
Ara ens presenta una exposició individual lluny dels 31 anys dedicats al  periodisme professional. Es tracte d'un projecte artístic fruit d'una superació personal molt encoratjadora.
clic aquí per veure el catàleg
tac Ictus Miquel Ruíz
L’any 1979 publicà les seves primeres fotografies a la portada del recentment creat rotatiu gironí el Punt; trenta anys més tard hi publicaria les darreres. La fotografia també saltà del rodet emulsionat a la fotografia digital. De fet la última imatge d’en Miquel que va fer pel diari, abans de l’ictus, fou amb un mòbil.
L’exposició que en Miquel ens presenta a la Fundació Valvi, vol ser el relat d’aquestes dues  transformacions, la de la fotografia i la seva pròpia, amb una primera part d’imatges engabiades, com una mena de punts de claror al final del túnel l’ictus. Un recorregut que havia de fer l’autor per poder sortir definitivament de la seva negror interior.
Després d’aquest recorregut sorgeix la fotografia de l’arbre cremat de Capmany, imatge simbòlica, on en Miquel es retroba amb la seva passió per la fotografia, una passió que rebrota com l’alzina cremada, però no abatuda, en l’incendi tràgic de juliol de 2012.
Miquel Ruíz es retroba amb la fotografia, però també amb la natura i amb el paisatge, trenca les reixes mentals i físiques que el lliguen amb el vell «Miquel del Punt» i neix en Miquel Ruiz fotògraf, armat amb noves eines i noves ganes.
timbre